KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu E-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır ?

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu e-Devlet üzerinden Nasıl Yapılır

KOSGEB girişimcilik Sertfikası nasıl alınır ? KOSGEB girişimci desteği başvurusu nasıl Yapılır ? KOSGEB girişimci desteğinden faydalanabilirmiyim ? KOSGEB girişimcilik kursu kayıtları ne zaman ? e -Devlet üzerinden KOSGEB genç girişimci desteği şartları nelerdir ? KOSGEB uygulamalı girişimci eğitiminden kimler faydalanabilir ? gibi soruların cevaplarını sizler için bu yazımızda araştırdık.

 

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu e-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır ?

Girişimcilik eğitimine e-Devlet üzerinden giriş yaparak ücretsiz başvurabilirsiniz .KOSGE’e gitmenize gerek yoktur. Eğitimlere günün her saati katıabilirsiniz.Belli bir saati bulunmamaktadır.

İleri Girişimcilik Eğitimi’ne kayıt olabilmek için “Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” sertifikası alınması zorunludur.Derse kaydınız 3 ay sonra silinecektir. Bu zaman zarfında eğitimi tamamlamamanız durumunda dersleri baştan yeniden almanız gerekmektedir.

Derslerin tamamlanmasından sonra E devlet ( https://edevlet.kosgeb.gov.tr ) üzerinden “Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama” kısmından belgenize ulaşabilirsiniz. E-devlet sisteminde sertifikanızı görmeden herhangi bir hak iddia edemezsiniz.

İleri Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak için ayrıca bilgilendirme epostası gönderilmeyecektir. Geleneksel girişimcilik Eğitimini tamamladıktan sonra “İleri Girişimcilik Eğitimi’ne katılım linki aktif olacaktır. KOSGEB Girişimcilik programına başvurmak için eğitimlere katılım yapılması ve sertifika alınması gerekmektedir.

 

KOSGEB Girişimcilik Desteği Eğitimi Katılım Süreci 

  Öncelikle eğitime katılmak için KOSGEB  e-Akademi sayfasına buradan giriş yapın. Sağ üst köşede bulunan Giriş yap butununa tıklayın.

 

 

KOSGEB girişimcilik Eğitimi Başvurusu
KOSGEB girişimcilik Eğitimi Başvurusu

 Daha sonra karşınıza e-Devlet ile giriş yap butonu çıkacak. Buradan e-Devlet şifreniz ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra eğitim sayfanız karşınıza çıkacak. Burada bölümler içerisinde yer alan tüm videolara ve Bölüm Sonu Değerlendirme Sınavlarına erişebilmek için o bölümlerde yer alan videoları sırasıyla ve sonuna kadar izlemelisiniz. Her videonun sonunda tarafınıza onay sorusu yöneltilecek.  Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamladıktan sonra İleri Girişimcilik Eğitimini alabilirsiniz.

 

KOSGEB Girişimcilik Eğitiminin Amacı Nedir ?

Geleneksel Girişimci Eğitimi, girişimcilerin iş kurma ve yönetme süreçlerine dair kapsamlı bilgi edinmelerini, bu süreçlerde üstlenecekleri görev ve sorumlulukların bilincine varmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu eğitim, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilere, iş modellerini geliştirme konusunda gerekli bilgi birikimini ve deneyimi kazandırmayı hedefler. Geleneksel sektörlerde iş yeri açmayı planlayan girişimciler için olduğu kadar, İleri Girişimci Eğitimine katılmayı düşünen bireyler için de uygun bir eğitim programıdır. Bu kapsamda, girişimcilerin iş dünyasına adım atmadan önce sağlam bir altyapıya sahip olmaları ve gelecekteki işlerini daha etkili bir şekilde yönetebilmeleri amaçlanmaktadır.KOSGEB girişimcilik Program,  yeni kurulan işletmelerin hayatta kalma oranlarının arttırılması ve sürdürülebilirliklerini arttırmayı amaçlamaktadır.Yeni Girişimci Programı , Geleneksel Girişimci Programı ve İleri Girişimci Programı olmak üzere iki alt programdan oluşmaktadır.

Geleneksel Girişimci Programı : İşletmeleri kuruluş yılarında desteklemeyi ve bu işletmelerde istihdamı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

İleri Girişimci Programı : Ülkemizin küresel piyasalarda rekabet edebilmesine olanak sağlayacak ihracat yapabilecek , daha fazla istihdam oluşturabilecek , marka olabilecek, yenilikçi ve teknoloji altyapısına sahip sektörlerde yer alan işletmelerin sayısının arttırılmasını hedeflemektedir.

 

KOSGEB Girişimcilik Kursuna Katılım Şartları Nelerdir  ?

KOSGEB tarafından desteklenmeyen iş alanlarında bir iş kurduysanız Girişimcilik Programından faydalanamazsınız.

KOSGEB Girişim desteğinden faydalanabilmek için kuracağınız işletmenin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek kişi veya sermaye şirketi statüsünde olması , örneğin Limited yada Anonim şirket olarak kurulmuş olması gerekiyor.

Adi ortaklıklar ise Türk Ticaret Kanununda tanımlı olmadığı için geçerli kabul edimiyor. KOSGEB’in desteklediği iş kolları için KOSGEB internet sayfasını ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Eğitim tamamlamış girişimcinin program başvurusunda bulunduğu işletmedeki kurucu ortak payının en az %50 olması ve işletmeyi münferiden temsile yetkili olması gerekiyor.

Program süresi boyunca girişimcinin ortaklık payının %50 nin altına düşmemesi gerekiyor.

Diğer önemli konu ise, bu süreç içinde girişimcinin kendi işinin başında olması, başka herhangi bir yerde çalışmıyor olması yani başka bir kurumda SGK kaydının olmaması gerekiyor.

 


E-Devlet Findeks Raporu Nasıl Alınır ? Ücretsiz Findeks Raporu

E-Devlet Üzerinden Banka Blokesi ve Haciz Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Ücretsiz TRAMER Sorgulama E-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır ?

E-Devlet Üzerinden Kira Beyannamesi Nasıl Verilir ?

E-Devlet’ten Aile Tablosu (Soy Ağacı) Nasıl Çıkarılır ?

E-Devlet Üzerinden Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

E Devlet Üzerinden İdari Para Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır ?

E-Devlet Üzerinden Alacak Sorgulama Nasıl Yapılır ?

E-Devlet Üzerinden 0 850 ile Başlayan Numaraları Engelleme

E-Devlet Üzerinden Mobil Hat Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu e-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır ?

E-Devlet Şifresini Unuttum ve Telefon Numaram Değişti, Yeni Şifre Nasıl Alınır ?

PTT’ye Gitmeden E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır ? Şifremi Unuttum

Aile TC Kimlik Numaraları E-Devlet Üzerinden Nasıl Öğrenilir ?

E-Devletten İSKİ Abonelik Başvurusu Nasıl Yapılır ? İptal Edilir

PAYLAŞ

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yukarı Kaydır